Thuis in familierecht
 

Jan Willem Boeijink

Vanaf 1978 ben ik advocaat. Nadat ik eerst in de algemene praktijk werkzaam was, ben ik mij vanaf 1997 gaan specialiseren in het familierecht en mediation.

Het familierecht is het rechtsgebied dat mij het meeste aantrekt. Het geeft mij veel voldoening mensen bij te staan die zich dikwijls in een moeilijke periode in hun leven bevinden. Ik vind het een uitdaging hen weer op weg te helpen. Het gaat mij erom wat er echt speelt, wat de zorgen zijn. Pas dan kun je hulp op maat bieden. Mijn cliënten moeten goed geholpen worden en dat houdt vaak meer in dan het simpel volgen van regeltjes.

 

In de loop der jaren heb ik een aantal verdiepende opleidingen gevolgd, zoals forensische mediation en Collaborative divorce (Overlegscheiden). Deze kennis komt mij vaak ook in andere zaken van pas.

 

Transparantie en respect

Ik streef ernaar om in gezamenlijk overleg tot een oplossing te komen. Daarbij vind ik transparantie en wederzijds respect belangrijk. Soms blijkt het toch nodig de rechter om een beslissing te vragen. Ook dan hecht ik aan transparantie en wederzijds respect.

 

Een aantal jaren zat ik in het bestuur van onder meer een welzijnsinstelling en onze specialisatievereniging (Vfas). Ik houd van lezen, wandelen en fietsen en kijk graag naar een goede film.

 

Lid van de volgende specialisatievereniging

 

Vereniging van Familierecht advocaten scheidingsmediators (FAS)